Hakkında Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangınlar esnasında meydana gelen ölümlerin kestirmece% 90 ’ı alevlerle doğrudan temastan değil yaman solunmasından kaynaklanmaktadır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek bâtınin tasarlanmıştır.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız her hâlde başüstüneğu kadar, şık bir görünüm esenlayabilmek yürekin kullanılacağı mekana bakarak bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın simultane kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca strüktürda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın bapsı nedir ve ne ustalıke yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamak yürekin kullanılan bir kapıdır.

Yangın Bapsı, evgin durumlarda gestaltdan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve benibeşer yaşamını asal vadi, konstrüksiyonların en önemli unsurlarından biridir.

Başkaca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangına dayanıklı yangın kapıları ile alakalı firmalar, yangın dayanım özellikli baplarını TSE izinından teşyi etmek derunin test konstrüksiyonlacak kapılarını TSE ' nin test laboratuvarına getirerek testi gerçekleştirirler.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, bapnın şayan standartlara ve yönetmeliklere amelî olup olmadığını tayin etmek ciğerin kimlik ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Yangın Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına demetlı olmakla baş başa olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü anında hızla boşaltma olmasını sağlayıcı bu gestalt hayat kaybı olmaması midein önemlidir.

Antrparantez yangın kapıları özelliklerinden bir diğer önemli olanı da odlerle ortaya çıkan zehirleme özelliği bulunan gazların ve kötüın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın baplarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son grado nitelikli olmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara makul olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları sıkı âdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı oylumlu binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, piyasa talebi ve yarışma üzere faktörlere rabıtlı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapısının Yangın Kapısı Fiyatları elan koca bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede henüz konuşu olabileceği dair hemfikirler.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Report this wiki page